БГ Лекари

БГ Лекари

Нели Янева - Холистичен терапевт, Боуен терапевт, София

Терапевт

Висше образование:

Медицински университет-гр.Варна – професионален бакалавър-специалност „Медицинска сестра“;

Медицински университет-гр.София - магистър „Клинични здравни грижи“;

Софийски университет -гр.София -2019-2022 магистратър-психолог-специалност „ Психология на здравето“- предстоящо дипломиране

 

Професионален път:

2004-2005г.година операционна сестра-  централен операционен блок  „Ортопедия и травматология“-УМБАЛСМ „Пирогов“;

2005- 2007г.операционна сестра към клиника по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия - ВМА София

2007-2013 г.операционна сестра-клиника по“ Ортопедия и травматология“ - ВМА София

2014-2019г.операционна сестра-централен операционен блок -  клиника по ортопедия и травматология УМБАЛСМ „Пирогов“

 

Споделено от мен за Вас:

  Не искам представянето ми да започва с титли и квалификации,но предполагам за всеки би било интересно да знае как съм стигнала до алтернативната медицина.

  По образование съм медицинска сестра и мисля ,че с избора на професия човек дава ясно заявката си за това с какво иска да се занимава,какво му харесва да прави,къде иска да вложи и разгърне потенциала си ,къде ще бъде най –силен и удовлетворен от това,което прави.Обичам работата си и това да помагам,да се грижа за здравето на хората.С нищо не могат да се заменят усещането ,че си помогнал,че си дал,усмихнатите очи на пациента и благодарността в тях,топлата прегръдка в знак на благодарност.Нашата професия е мисия и не я ли работиш с душа и сърце това винаги си личи.

  Дългият ми път в традиционната медицина като операционна сестра, положи основата на моята професионална реализация. Благодарна съм на трудните моменти, изморителните дежурства, тежките операции, работата в екип, защото ме изградиха като професионалист и личност. Срещала съм много човешка болка и различни съдби. От контакта си с пациентите осъзнах, че грижата за психическото благополучие е еднакво важна с телесното.

  Промяната в професионалния ми път е естествено продължение на стремежа ми да помагам на хората по най-добрия начин. След появата на третото ми дете, реших, че е дошъл моментът, в който да се отдам само на алтернативната медицина. Според холистичния подход човекът се разглежда в неговата цялост – емоции, енергия, физическо тяло, душа.  Близо е до природата и естествените цикли. Вярвам, че той е за осъзнати хора, защото цели да открие първопричините за дадено състояние, симптом или диагноза, а не просто да третира следствията. 

  За мен алтернативната медицина и традиционната съществуват в едно симбиотично единство. Всеки един от лечителските методи е част от вселенското знание за здравето на човека. Творецът ни е създал с уникални способности, тяло и психика. Такъв трябва да бъде и лечебният подход към всеки един от нас-индивидуален. За да съм в максимална полза на своите пациенти, непрекъснато осъвременявам медицинските си познания. В практиката си  използвам техники от психологията, похвати от психотерапията,арт терапията(при деца),проективни методики,комбинирам и други знания и умения за да постигнем оптимален резултат.     

  Още от първия семестър в Медицинския университет разбрах, че психиката  е „господарят“ на нашето тяло и това винаги ме е водило в  работата ми. След снемането на анамнеза на хората, потърсили помощта ми, винаги започваме от „корена„ на болестта  и с общи усилия вървим по пътя на оздравяването.      

  Лечителството човек носи в душата си. То е изкуство, дълъг процес,както и споделена отговорност между пациент и терапевт. Вярвам, че  любовта, думите, мислите, делата и многото познания възстановяват физическото, психическото и социално благополучие на индивида.

  Обичам да казвам, че здравето е личен избор и вярвам в това. Всеки пациент трябва да припознае терапевта като „свой“, като човек, на когото може да се довери и с когото заедно да извърви пътя към възстановяване на неговия  баланс и усещането му за цялостност.