БГ Лекари

БГ Лекари

Боуен терапия за бебета, деца и възрастни и Access bars терапия. Цветослава Иванова, гр. София.

      

Боуен терапевт Цветослава Иванова, гр. София;

Боуен терапия за бебета, деца и възрастни град София;

Access bars терапия.

  
 

Какво е Боуен?

 
 

Боуен настройва тялото да се самолекува! Техниката Боутек е изцяло нова концепция за лечение на тялото. Създадена в Австралия, неинвазивна, много нежна, но изключително мощно балансираща тялото ни техника сега променя подхода към лечението в световен мащаб. Тя не е взаимствана или подобна, на която и да е друга методика. Не е масаж. Боутек има способността да активира самовъзстановителните механизми на тялото. Тя подобрява хомеостазата, като въздейства, както върху физическото, така и върху психическото здраве. Наблюдава се дълбока психическа релаксация и балансиране на вегетативните функции на тялото. Почти всеки споделя приятно, отпускащо усещане и дълбоко чувство за комфорт и лекота.

КАК СЕ ПРАВИ И КАКЪВ ЕФЕКТ ИМА?

Лечението Боуен се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, или на гола кожа или върху леки дрехи. Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

Ние сме създадени да живеем без болести, перфектно приспособени към заобикалящата ни среда и най-важното, имаме необходимите ни „инструменти за самовъзстановяване”. С други думи, тялото ни има способността да се самолекува, след като веднъж се постигне дълбока релаксация, както доказва Боуен философията. Нежните Боуен движения всъщност събуждат нашия „вътрешен доктор”, по естествен и неинвазивен начин. Всеки дисбаланс или проблем в тялото ни може да бъде посочен и отстранен чрез активиране на първичния модел на правилно функциониране на всички системи. Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самолекува през следващите няколко дни. Често, само няколко процедури са необходими за да се повлияе настоящето състояние. За разлика от много други мануални терапии Техниката Боуен не използва силни манипулации. Практикуващия не насилва тялото да направи „това което му се каже”, а го оставя самó да направи това, от което има нужда за времето, което му е нужно.

Като цяло терапията може да реши много проблеми, с които хората с години са се мъчили и учили да живеят с болката.

Ами, не! Не е нормално да ви боли!

 

ТЕРАПИЯ ЗА ВСИЧКИ!

Техниката Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новородени до дълбока старост, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Резултатите са впечатляващи и при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен!

Състоянията, които се повлияват от Боуен терапия, като съпътстваща терапия са:

  • Мускулно-скелетни и ставни проблеми: Замръзнало рамо, тенис лакът, голф лакът, тендовагинит, болки от пренапрежение, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените, дискова херния, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми, радикулит, плексит, синдром на карпалния тунел;
  • Дисбаланс и проблем на вътрешните органи: бял дроб, сърце, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва;
  • Главоболие и мигренни състояния, астма и бронхиални симптоми, сенна хрема;
  • Проблеми преди и след забременяване, безплодие;
  • Емоционален дисбаланс, паник атаки, проблеми със съня напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора, фибромиалгия, главоболие, мигрена, често уриниране, еректилна дисфункция, предменструален синдром;
  • Автоимунни заболявания, алергии, Хашимотo
  • Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния;
  • При деца: тикове, нощно напикаване, хиперактивност
  • При бебета: колики, рефлукс, запек, запушен слъзен канал, неспокойни бебета, мързеливи бебета, които не искат да се обръщат;
  • При бременни: болки във врата и кръста и гърба, свързани с бременността, притискане на ишиасния нерв, за незавъртяни бебета.

… и много, много други!