БГ Лекари

БГ Лекари

Д-р Гергана Маркова-град София, град Стара Загора

Д-р ГЕРГАНА ТОДОРОВА-МАРКОВА

Д-р Гергана Маркова е холистик специалист ранно детско развитие (логопед, специален педагог, психотерапевт, невромоторен консултант с множество квалификации, обучения и тренинги) с над 20 години  стаж и практика и като преподавател. Към момента е преподавател в НБУ (специалности „Ерготерапия“ и „Слухово-речева рехабилитация“), основател и собственик на Адлер Институт България, Академия за ранно детско развитие и центрове „Бобче Топче“, Стара Загора и София, ЧДГ „Бобче Топче“, гр. София. Методите и практиките на индивидуалната психология, в основата на нейния подход, са застъпени както при  възпитанието на децата, така и в консултациите и/или обучението на родители и специалисти във всички, създадени от нея центрове.

 

Докторската степен по специална педагогика на д-р Маркова се допълва с:

  • дипломиран ментор на родители от Адлер Институт Израел;
  • инструктор и консултант по сетивно-двигателната програма oт Rhythmic Movement Traning International (RMTi);
  • невромоторен консултант от Gymbaroo, Австралия;
  • преминала допълнително обучение за тестване на първични рефлекси, и за дисбаланс в мозъка на детските неврологични разтройства лично с американския невролог д-р Робърт Мелило;
  • обучена от водещия световен невролог д-р Хари Шнайдерпо транскраниална електростимулация за възстановяване мозъчните центрове на речта при деца с аутизъм и други проблеми в развитието и невролингвистична мотивационна игра.

Д-р Маркова е автор и в съавтор на редица книги, учебни помагала и научни публикации, сред които: "Общуване при деца от аутистичния спектър на поведение” (2018); “Сетивни и комбинирани нарушения” (2019); “Особености на комуникацията при деца със слухови и комбинирани нарушения” (2019) и др.

КОНТАКТИ

Уеб сайт: gerganamarkova.com 

Facebook страница:  Д-р Гергана Маркова 

Instagram: detskorazvitie_gerganamarkova