БГ Лекари

БГ Лекари

Доц. Ценка Цанкова д.м. - Невролог, гр. София Избрана

Доц. д-р Ценка Цанкова е невролог в София и практикуващ лекар в МДЦ ИСУЛ „Царица Йоанна“. Лекарката приема в своя неврологичен кабинет пациенти на свободен прием и по НЗОК. Специалистът по неврология приема пациенти между 8.30 ч. и 11.30 ч., всеки вторник и четвъртък.

Доц. д-р Ценка Цанкова постоянно следи новостите в медицината, което й помага винаги да е отлично запозната с най-новите и ефективни методи за лечението на различни неврологични заболявания. Дългогодишният й опит като специалист по неврология и прилагането на традиционни и съвременни методи в лечението на нейните пациенти, я правят изключително способен медик, който умее да препоръча необходимото и най-ефикасно лечение с оглед индивидуалните здравословни нужди на всеки отделен пациент.

В добре оборудваната материална база на ИСУЛ доц. д-р Ценка Цанкова има възможността да лекува пациентите си с най-новата техника и да си сътрудничи с най-добрите специалисти в областта на неврологията.

ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА НЕВРОЛОГИЧНИ БОЛЕСТИ

В своя кабинет д-р Цанкова диагностицира и лекува неврологични болести, сред които:

 • Мозъчно-съдови болести;
 • Заболявания на периферната нервна система; дископатии, радикулити, полиневрити;
 • Главоболия от различен вид;
 • Световъртеж;
 • Възпалителни заболявания на централната нервна система (менингити, енцефалити);
 • Херпес зостер;
 • Миастения гравис;
 • Множествена склероза;
 • Пароксизмални състояния (синкоп, епилепсия);
 • Паретични синдроми от различен тип;
 • Функционални заболявания на нервната система (неврози, невро-вегeтативна дистония).

При дискомфорт, създаден от някоя от изброените болести, пациентите на д-р Ценка Цанкова получават ефективно лечение. Неврологът има хуманно отношение към всеки пациент и обръща специално внимание на индивидуалните симптоми и историята на неговото заболяване, което помага на невролога да постави най-точната диагноза и да проведе най-ефективното лечение на различните неврологични заболявания.

Доц. д-р Ценка Цанкова е един от най-търсените невролози в София заради вниманието, с което подхожда към индивидуалните проблемите на болните и заради богатия опит, който е натрупала в дългогодишното си професионално развитие.

Можете да използвате посочените телефони и контактна информация, за да си запишете час за преглед или медицинска консултация, в случай че имате притеснения и оплаквания, свързани с нарушения в работата на Вашата нервната система.

Приемно време: всеки вторник и четвъртък от 9.00 до 11.30 ч
Адрес: гр. София, МДЦ "Исул - Царица Йоанна" ЕООД, р-н Оборище, ул. Бяло море 8, Нова сграда, ет.5, кабинет 503
Телефон: 02/ 9432570 , 02/9432516 - канцелария
Моб. тел.: 0887 484330