БГ Лекари

БГ Лекари

Креатининът - що е то?

Креатининът - що е то? Това е изходен продукт от дейността на организма, който се изхвърля чрез бъбреците. Концентрацията му е основен индикатор за състоянието на бъбреците. Мъжете обикновено имат по-високи стойности на креатинин, отколкото жените, което се дължи на по-голямата мускулна маса. Нивата на креатинин се повишават при дехидратация, повишена консумация на червено месо, увреждания на мускулната тъкан, както и прием на някои медикаменти (например антибиотици от групата на аминогликозидите – гентамицин; някои диуретици и други).

Чести причини за завишаване на стойностите на креатинин са възпалителни процеси на уринарните (пикочните пътища) пътища, бъбречно каменна болест, обезводняване, мускулни травми, подагра, изгаряния, хипертиреоза, диабетна нефропатия и др.

Как можем да коригираме нивата му с натурални средства? Натуралните методи са безвреден, достъпен и ефикасен начин за повлияване на организма.

Увеличете количеството на приеманата вода и течности като цяло.

Употребата на клетъчни биохрани е препоръчителна за захранване и изчистване на организма на клетъчно ниво. Два са основните продукти, които се използва за повлияване. Чрез единия се балансира белтъчния състав на организма, защото в продуктът се съдържат всички незаменими аминокиселини. А основно креатининът е продукт от метаболизма в мускулната тъкан.

Освен това, завишените му нива могат да доведат до повишаване на кръвното налягане. От практиката се знае, че тази клетъчна храна регулира дейността на сърдечно-съдовата система, а оттам и кръвното налягане.

Може да се добави прием на новата формула на продукта, обогатена с плодове и зеленчуци. Съдържащият се в комбинацията ечемик работи като естествен диуретик и пречиства бъбреците. Осен това, наличието на екстракт от тиква допълнително обогатява и подсилва този ефект.

Много удачна е употребата на втория клетъчен продукт, който обогатява организма с кислород, пречиства, детоксикира. Освен на таблетки, има вариант и на чай, обогатен със зелен чай, който също моделира ефекта. Той е богат на антиоксиданти, затова е от полза за детоксикацията на организма и регулация на креатининовите нива. Пийте 2 до 3 чаши от този чай дневно.

Много важно е поддържането на киселинно-алкалното равновесие на организма. Алкализирането подпомага диурезата и възпрепятства образуване и отлагане на бъбречни камъни.

Двата продукта действат синергично на клетъчно ниво и така положителният ефект се засилва и настъпва по-бързо. Нежният и по-мек ефект на първия се подсилва от втория и обратно по-мощния и силен детоксикиращ ефект на втория се омекотява от първия. Чудесно измислено, нали? Това всъщност е синергията на натуралните продукти. Няма как да е по друг начин, защото няма по-мъдър творец от Природата.

 

Повече информация за Holistic Health MD - Таня Димитрова можете да прочетете тук.