БГ Лекари

БГ Лекари

Пролетна умора – как да се справим

Пролетта е прекрасен сезон – красив, ароматен, цветен. Природата се пробужда, температурите се повишават, растенията разцъфват. И цветът по дърветата разнася ухания на чистота и свежест, и зеленото е по-наситено, и цъфналите жълтурчета разпръскат слънчеви лъчи в топла настойчивост.

И въпреки това пролетта е наситена с противоречия. Усещанията, които носи, преминават през възторг и вдъхновение до крайно изтощение и умора. Като че ли красотата около нас меко изисква нашето добро настроение, а ние не можем да отговорим на очакванията й. И уж настроението ни се повишава, уж толкова дълго сме чакали слънцето, а се чувстваме уморени и нямаме сила.

Това състояние е напълно нормално и се обяснява с така наречената „пролетна умора“. На организма му е необходимо време, за да се адаптира към преходния сезон.

Първите признаци, по които можем да познаем пролетната умора, са липса на апетит, безсъние, главоболие, постоянна отпадналост, раздразнителност.

Най-често пролетната умора е резултат от острия недостиг на основни хранителни вещества като витамини, минерали и важни антиоксиданти, понижаването на имунитета през зимните месеци. През зимата консумираме по-малко пресни плодове и зеленчуци, наблягаме основно на тежки и мазни храни. Прекарваме голяма част от времето си в затворени помещения, движим се значително по-малко. Всички тези фактори сериозно рефлектират върху жизнеността и тонуса ни. Дефицитът на „слънчевия витамин” D, от който зависи не само здравето на костите и зъбите, но и психическото състояние и нивата на енергия, също е от значение.

Неприятното чувство на умора може лесно да се преодолее чрез доставката на жизнено необходимите за поддържане на живота и здравето витамини, минерали, антиоксиданти и др. Но само с храната трудно ще успеем да си набавим тези вещества в достатъчно високи дози и в така необходимото разнообразие, особено когато дефицитите са големи.

Попълването на хранителните дефицити и преодоляването на умората може да се случи бързо, лесно и ефективно с една от най-пълноценните клетъчни храни, съдържаща повече от 268 полезни вещества: витамини, микро- и макроелементи, аминокиселини и около сто ензима, както и над 200 други биологично активни и хранителни вещества Повишава защитните сили на организма на клетъчно ниво, коригира теглото, енергизира.

Това е суперхрана, която зарежда тялото и ни кара да се чувстваме енергизирани, бодри, пълноценни!

Ще дадем подробности на всички, които искат да се профилактират и да подобрят здравето си.

Благодарим за интереса!

Бъдете здрави!

 

Повече информация за Holistic Health MD - Таня Димитрова можете да прочетете тук.