БГ Лекари

БГ Лекари

ЗАЩО натуралните продукти са полезни за децата?


Натуралните продукти укрепват детския организъм, подобряват имунитета, способстват за тяхното добро физическо и емоционално развитие.

Преди да се запасят с цял арсенал продукти от синтетични продукти, много родители предпочитат да направят децата си по-здрави с помощта на натурални продукти. Става дума за онези природни лекове, които са създадени от Майката Природа и ползите от които са се утвърдили с годините.

В природните продукти ще намерите изобилие от витамини, ферменти, плодови киселини, минерали и микроелементи, не на последно място и биогенни стимулатори. Това са само част от съставките, които активизират редица процеси в организма, включително растежа на клетките и имунната защита.

Наред с това, имат доказано бактерицидно и противовирусно действие, повишават тонуса и цялостно укрепват организма. Не бива да се пренебрегва и мощното антиоксидантно действие, което освобождава тялото от токсините.

Ето едни от важните елементи за добър имунитет:

Аминокиселини: Именно аминокиселините изграждат тъканите и органите, в това число на имунната система. От тях в немалка степен зависи и производството на антитела.

Мастни киселини

Есенциалните мастни киселини играят съществена роля за нормалното функциониране на лимфоцитите и за производството на антитела. Те влизат в състава на клетъчната мембрана на всички клетки в организма, спомагат за изграждането на ендокринните хомрони и спомагат за правилното функциониране на много от органите в човешкото тяло.

Магнезий

За преработката на така полезните есенциални мастни киселини от изключително значение е магнезият.

Цинк

Може би в най-голяма степен имунната система зависи от достатъчните нива на цинка в организма. Той има роля в производството на Т-клетките, за лечението и възстановяването на тъканите. Освен това, има доказана антивирусна активност. Без цинк организмът трудно усвоява някои витамини, сред които витамин В6.

Селен

Микроминералът селен има мощно антиоксидантно действие, като намалява нивата на свободните радикали и извежда от тялото натрупаните олово и живак. Селенът има роля за производството на антитела от страна на имунната система и повишава способността на Т-клетките да унищожават болестотворните микроорганизми.

Биофлавоноиди

Биофлавоноидните съединения, които си набавяме чрез плодовете и зелените зеленчуци, имат антивирусна активност и намаляват вредата от свободните радикали.

Коензим Q10

Ползите от коензим Q10 са за целия организъм. Скорошни проучвания обаче сочат, че веществото е важен градивен елемент на имунната система, който успешно се противопоставя на атаките на инфекциите. Ползите му се коренят в свойството да увеличава енергията, генерирана от имунните клетки.

Витамини

Когато става дума за полезните вещества, които най-малките, а и порасналите деца си набавят, няма как да пропуснем витамините. Витамин А, витамин С, витамин Е и витамини от група В са незаменими съюзници на имунната система в най-важните периоди от развитието.

Незаменим лидер в това отношение е топ продуктът на клетъчното хранене, наричан още "шесто чудо на света". Той съдържа всичко изброено дотук, плюс няколко чудесни екстри, които го правят чудесен в пълноценното хранене на всеки. Едната от тях е степента на оситняване до микро-частици, водеща до невероятната бионаличност и усвояемост от организма (98-99%!)

Освен това, продуктът е хипоалергичен, не предизвиква алергични реакции и свръхчувствителност, което е особено важно за подрастващите.

Да се погрижим както за нашето здраве, така и за здравето на нашите деца, за да растат те здрави и щастливи!

За информация и въпроси относно клетъчните продукти: 0878632293!