БГ Лекари

БГ Лекари

Важно ли е първото впечатление, което правим?

🔥Първото впечатление представлява процес, при който си съставяме мнение за някого на база неговия външен вид(без да имаме астрологични познания и/или познания по физиогномика), как той е облечен, как е съчетал цветовете, какво му е излъчването на лицето, какви движения използва, дали ръкомаха, докато говори, каква лексика използва, как подрежда мислите си.
 
На база на тези белези, ние си правим изводи, които се основават на предположения, които от своя страна произхождат от очаквания, които имаме на база на нашият минал опит, който е свързан с конкретни хора. Тук проблемът произтича от думите "очаквания", "предположения", конкретни". Тоест ние проектираме своите "разбирания" върху човек, който ни е напълно непознат и съответно голяма част от нашите изводи ще се окажат неверни, освен ако не използваме силната си интуиция, на която сме установили вече, че можем да вярваме. Съответно, по този начин, можем да изключим изцяло от живота си, а това да се окаже, че е нашата сродна душа, човек, който ще ни отведе при нея или човек, който ще сбъдне нашите професионални мечти и т.н. Но, поради това, че ние вярваме на първото си впечатление и го ценим, губим тези възможности.
 
Най-интересното е, че истинските възможности идват много често маскирани по този начин в живота ни, за да може вселената да ни тества, колко сме предубедени, дали ще ги отхвърлим на момента.
 
🔥Другата страна на нещата е, когато си мислим, че е много значимо да направим добро първо впечатление, защото няма да имаме шанс отново да го направим. Питаме се какви изводи биха си направили от него хората срещу нас.
 
Тук бих искал да ви попитам, а какви ще са тези хора, които ще си направят генерални изводи за вас от първото впечатление? Такъв тип хора ли искате да впечатлите? Дали хора, които имат достатъчно опит, знания, умения, могат да ви преценят от една среща? Ами всъщност не могат. Хората, които си мислят, че могат живеят в дълбока илюзия, защото не знаят, че опознаването е процес. Не знаят какъв житейски опит сте имали в мига преди срещата си, какво сте преживели, през какво сте преминали, дали не сте със скъсани дрехи, защото сте се сбили с някого, за да върнете открадната чанта, например и т.н. Качествата ви няма как да бъдат оценени от един разговор, те се виждат единствено с продължителната комуникация във времето и опита. Смятам, че твърде много се преекспонира с понятието "първо впечатление", затова и с тази статия повдигам тази тема, за да може възможно повече хора да се замислят върху това колко глупаво е да отдаваме значение на нещо, което на практика няма стойност в себе си.
 
Хора, които държат на първото впечатление, обикновено държат на опаковката, а не на съдържанието.
 
🔥Астрологични фактори
 
Първото впечатление, което правим се вижда от няколко фактора в картата ни. Това са знакът на асцендента, планетите, които се намират в първи дом, както и това как е поставена планетата управител или планетите управители на 1 дом в наталната ни карта. Тук е важно да обединим значенията им, за да разберем по какъв начин ни възприемат другите хора.
 
Ако Слънцето ни обаче се намира в 1 дом, ако то е в секстил, съвпад, тругон с планетата управител на 1 дом, можем да кажем, че с първото впечатление ще покажем реално себе си или поне голяма част от същността си.
 
Но при повечето хора, тези аспекти не присъстват и реално може да откриете как един човек изглежда хлъзгав, несигурен като рибите, но действително е много устойчив и може да се разчита на него. Може да откриете първоначално човек, който изглежда много пламенен, борбен(с огнен асцендент), но всъщност отвътре е празен. Може да откриете един човек, който изглежда много смирен външно(асцендент Дева), но на практика да иска да ви командва(енергия на Лъв и Скорпион). Може да откриете човек, който изглежда много обичлив (асцендент Рак), но действително той да е много хладен (енергия на Водолей и Козирог).

 

За въпроси, коментари и лични консултации, може да ме потърсите на телефонен номер 0889/651285 или на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
Александър Каратерзиян