БГ Лекари

БГ Лекари

ПАКЕТ ИНОВАТИВНА ТЕРАПИЯ НА ЗАВИСИМИ ОТ НАРКОТИЦИ И АЛКОХОЛ

 

НАРКОЛОГИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ  "Д. М. Д-Р КАРАБАДЖАКОВ" предлага пакет иновативна терапия на зависими от наркотици

Аудио-визуално увличане на мозъчните вълни, Краниална мозъчна стимулация или Транскранилна електостимулация 

Методът се прилага и като пакет с клсическа детоксикация, а именно три дни интравенозни вливания с продължение 15 дни, ежедневни процедури краниална елекростимулация. Изборът на конкретно апаратно устройство (Аудио-визуално увличане на мозъчните вълни, Краниална мозъчна стимулация или Транскранилна електостимулация) и тяхното програмиране се извършва след фазата на диагностика при изготвяне на индивидуална терапевтична програма за пациента.

Ето и малко повече за това лечение. В средата на 2000-та година бе открит фундаментално нов метод за лечение на зависимости невроелектротерапия. Това стана възможно след като бяха установени неврохимичните промени в централната нервна система, които предизвикват абстиненцията и стоят в основата на възникването на зависимостта от наркотичните вещества. На тази основа започна прилагането на иновативни техники за нормализиране на баланса на естествените невромедиатори, вместо въвеждането в организма на нови лекарства. Тези техники се прилагат успешно с помощта на компютърно контролирана невростимулация.

Апаратурата и оборудването за невроелектотерапия, с които разполагаме, са произведени в Канада и са сертефицирани за използване в ЕС. Методтът се прилага само в няколко клиники в България и в някои клиники в Швейцария, Шотландия и Германия.

Процесът на стимулация се осъществява чрез електроди, фиксирани върху върху меките части на ушите. Електрически сигнали с избрана честота и амплитудапредизвикват образуването на естествени невротрансмитери, компенсирайки по този начин липсата на допамин и ендорфини в мозъка на пациента, което клинично предизвиква почти пълно елиминиране на симптомите на абстиненция. По време на терапията пациентът усеща лека вибрация и изтръпване в контактните области. Процедурата не е болезнена и не предизвика неприятни усещания от рода на нервност, страх, депресия.

Системата за Аудиовиуално увличане на мозъчната активност помага за подобряване на съня, настроението, концентрацията и умственото функциониране. Тя представлява мощен инструмент за психо-физическа релаксация, възстановяване и редуциране на нервно-психичното напрежение без волеви усилия. Системата помага на мозъка да балансира нивото си на възбуда и активация чрез синхронизация на мозъчните ритми с прецизни ритми от светлинно-звукови импулси (аудио-визуално увличане (АВУ) на мозъчната активност).

Терапията, с всяко от трите устройства или с комбинация между тях, е изключително ефективна. Тя позволява не само да се облекчат физическите симптоми на абстиненцията, но и чувствително да се намали наркотичният глад. Стимулирането на производството на допамин предпазва от чувството на празнота, скука, апатия и депресия.

Регулирането по този начин на инхибиторните невротрансмитери значително смекчава нарушенията на съня. Днес N.E.T. терапията е най-новата медицинска техника, която действа върху естествените мозъчни структури, разбити от употребата на наркотици, и по този начин въздейства резултативно върху основните механизми на пристрастяването. Терапията е безопасна, ефективна и удобна. Тя позволява на пациента да е активен и не изисква допълнително лечение.

 

Повече информация тук.