Може ли рибеното масло и по-точно омега-3 да бъде ключов фактор за подобряване на здравето и предотвратяване на заболявания при хората?
Какво казва д-р Джоузеф С. Марун, един от най-добрите неврохирурзи не само в САЩ но и в целият свят:
"Въпреки превратностите, характерни в практиката на медицината днес, аз оставам горд, че съм част от професия, която непрекъснато търси нови и по-добри възможности за изцеление.
Това, което многократно откривах в моите изследвания, бяха огромни доклади за забележителните ползи от омега-3 мастните киселини - и последствията, ако са недостатъчни."
Вече е широко популярен фактът, че Средиземноморската диета, богата на зеленчуци, риба и морски дарове има протективен ефект срещу много заболявания, включително онкология на млечните жлези.
Според изследвания на населението изключителен профилактичен ефект има консумацията на риба. Рибата, и по-точно студенолюбивата като треска, сьомга, херинга, е богата на полиненаситени омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини имат огромен антираков ефект. За разлика от тях, омега-6 МК, съдържащи се в месото и в много от растителните мазнини (царевично, рапично) спомагат за вътрешните възпаления и допринасят за развитието на различни хронични болести.
За да проверят хипотезата, че омега-3 МК предпазват от рака на гърдата, през 2005 г. френски учени от University Francois-Rabelais изследват състава на мастна тъкан в млечните жлези на 241 жени с рак на гърдата и го сравняват с този на 88 здрави жени. Рискът от карцином на млечната жлеза при жените с най-високи нива на омега-3 МК е с 67% по-нисък.
Нужно е да ядем около 2 кг. риба всеки ден, най-вече морска, за да поддържаме оптимално ниво на омега-3 в организма. Освен това, трябва да сме сигурни, че рибата не е замърсена с тежки метали и други токсини. Ето защо, нашият шанс за профилактика остават качествените хранителни добавки. Също така, единствено месото на рибата от див улов е богата на омега-3, тъй като тя го получава от фитопланктона, с който се храни и го концентрира. Рибата, отглеждана в стопанства на практика не съдържа ценните за здравето ни омега-3 МК.
Каква е дозировката? Тук ползваме правилото на любимия приказен герой Мечо Пух: колкото повече – толкова повече. Не може да се предозира, защото всички имаме дефицит на омега-3 и всеки има нужда от нея. Съмнявате се? Може лесно да се докаже този факт, опирайки се на науката и съвременни иновативни методи. Какви? Индивидуални тестове! Освен това, както казва д-р Бари Сиърс (създателят на "Зоната") добрата новина е, че още никой не е изпил толкова рибено масло, че да приеме твърде много, а лошата е че никой не е вземал достатъчно, за да се възползва от несравнимите му ползи.
Открих за себе си, близките ми и пациентите чудесен продукт със световно качество. Ползите от него могат да се докажат индивидуално, както писах по-горе. Освен това, тук видях една отлична ориентирана към клиента концепция. А най-хубавото е, че компанията връща инвестицията, ако потребителят няма полза и подобрение на нивата на този продукт. Чудесно, нали?!
За допълнителна информация или за да разберете как можете да станете клиент с 20% отстъпка, както и за останалите възможности, които компанията предлага, пишете на лични съобщения или се обадете.
За контакти:
0878 632293
маг.фарм.Таня Димитрова