БГ Лекари

БГ Лекари

3 естествени стимуланта, които тонизират тялото

Ако се чувствате отпуснати и отпаднали и усещате, че пролетната умора наближава с пълна сила, можете да стимулирате организма си с някое от изброените по-долу природни средства.

 

 

Мате

Листата на дървото мате съдържат естествените стимуланти кофеин и теобромин и са богати на витамини от групата B, които са жизнено необходими на мозъка. Чаят мате понякога се споменава и като средство за отслабване, тъй като ускорява метаболизма. Изсушените листа или прах се запарват за пет минути. Дозата е 1 чаена лъжичка за 250 мл вода. Не се препоръчва да се пие повече от три чаши дневно, и никога вечерно време.

Ехинацея

Ехинацеята е един от най-силните природни имуностимуланти. Активните ѝ съставки действат като антибиотик при бактериални инфекции. Действието ѝ е най-ефективно, когато се приема редовно, в продължение на 3-4 седмици, по три пъти дневно.

Магнезий

Магнезият участва в почти всички метаболитни процеси в органзима, формирането на костите и зъбите, функционирането на мозъка, имунната система и др. Той е отлично средство за отпускане на мускулите и се препоръчва при стрес, умора, алергии и възпалителни заболявания. Действието му е бързо и осезаемо. Най-добре се усвоява от организма магнезият, който се извлича от морската вода. Комбинирайте го с витамини от групата В за по-силен ефект върху балансирането на нервната система. В течение на един месец може да приемате по-големи дози – до 600 мг на ден, след което може да преминете към по-малки количества.

 

 

Източник: https://www.obekti.bg/